Költözés tippek profiktól. Velünk könnyű lesz a csomagolás

Ha egy kicsit ízlelgetjük a „csomagolás” és „költözés” szavakat, legtöbbünkben azonnal egy nehéz érzés jelenhet meg – feladatok feladatok hátán, szervezkedés és tervezés, pakolás, szortírozás és még legalább 1000 dolog, amit legszívesebben inkább átaludnánk. Mivel mi is tudjuk milyen nehéz helyzet, ezért összegyűjtöttünk pár költözést segítő tippet, ami segítségünkre lehet.

Költözés tippek mindenkinek

Ám a költözés nem kell, hogy teher legyen – főként nem akkor, ha megfogad néhány költözés tippet a profiktól! Összeszedtünk egy univerzális költöző-listát, amellyel bárki úgy csomagolhat, mint a leghatékonyabb költöztető-guruk

Listák mindenekfelett!

Írjon checklist-et! Szedje pontokba, mit kell elintéznie, bevásárolnia a nagy pakolás előtt. Írja össze, hány dobozra, zsákra lehet szükség. Ne felejtsen el ragasztószalagot, vastag filcet és zsinórokat is beszerezni.

Költözésnél nagyon fontos a sorrend

Haladjon helyiségről helyiségre a holmik elcsomagolásával. Ha azonban már néhány héttel korábban is el tudja kezdeni a személyes tárgyak elpakolását, akkor van a legkönnyebb dolga.

Ha elfogad egy tippet, kezdje a könyvekkel, törékeny dísztárgyakkal, használaton kívül lévő ágyneműkkel, pokrócokkal, ruhaneműkkel. A lényeg, hogy azokat pakolja el először, amire jó eséllyel nincs szükség a következő napokban.

Csomagoláshoz használjunk dobozokat vagy zsákokat

Ha minél olcsóbban szeretné megoldani a költözést, irány a sarki kisbolt! Kérje el az ott dolgozóktól a szállításra használt dobozokat – ők pedig még örülni is fognak, hogy nem kell ezeket saját kezűleg kidobniuk. Ezekbe kerülhetnek a törékeny tárgyak, tányérok, poharak, de bélelje ki őket rongyokkal, újságpapírral, esetleg buborékfóliával. A könyvek is jó helyen lehetnek dobozokban, viszont ekkor a doboz méretétől függően számolni kell azzal, hogy egy ember nem lesz elég a megemelésükhöz.

A zsákokba kerüljenek azok az ingóságok, melyek garantáltan nem törnek össze. Ágyneműk, takarók, párnák, kabátok, pokrócok, ruhaneműk. A zsákok azért is praktikusak a szállításkor, mert ki lehet tömni velük a lyukakat a költöztető autóban, így stabilabban állnak majd a holmik a legrázósabb úton is.

Költözés tippek – Ürítsük ki a hűtőt

Költözés előtt mindenképpen probáljunk más helyet találni a romlandó élelmiszereknek. Az is jó ha ideiglenes hűtőtáskába tesszük őket vagy akár átvisszük valamelyik családtagunkhoz vagy barátunkhoz.

Ágyő, limlomok, avagy így lesz könnyebb a költözés

Pakolás és csomagolás közben szemrebbenés nélkül dobja ki, vagy adományozza el azokat a holmikat, melyekre már nincs szüksége. A legtöbb ilyen tényleg csak egy tárgy, és csupán a nosztalgia tartja őket a helyükön. Alakítson ki három „kupacot”: a Szükségesek, a Szükségtelenek és az Adományok.

Címkézés életet menthet – Csomagolás tippek

Tovább egyszerűsítheti a költözést az, ha még sorszámokkal is ellátjuk a csomagokat: az 1-est először, míg a 2-es, 3-as, stb. pakkokat csak később kell kicsomagolni. Ha már átszállítottuk az új lakásba az ingóságokat, azonnal tegyük őket a megfelelő helyiségbe.

Vészhelyzeti táska

Viccesnek tűnhet, de a nagy fejetlenségben igenis az egyik leghasznosabb dolog lehet a vészhelyzetre összerakott hátizsák. Tárolja ebben az iratokat, a fontos kulcsokat, elengedhetetlen tárgyakat, némi vizet és pár szendvicset. Fogadja meg ezt a tanácsot, jól fog jönni a költözésnél!

Bútoros költözéshez hívjunk szakértőt

Bútorszerelés - soskoltoztetes.hu

Mázli, ha még lift is van!

Sokan vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy az elhagyni kívánt lakás épületében és az új hajlék tömbjében is van lift. Érdemes értesíteni a lakókat és a közös képviselőt is arról, hogy a költözés napján többet használja majd a költöztető csapat a felvonót, így elkerülhetőek az esetleges kellemetlenségek. Ha még teherlift is van az épületben, használja ki! Kérje el annak kulcsát az illetékestől – nagyon hálás lesz saját magának ezért a döntésért.

Költözés tippek – Időben parkoljon a ház előtt

Papírmunkát is intézzük el

Végül pedig ne feledkezzen meg a közüzemi ügyintézésről sem, valamint igényeljen új lakcímkártyát.

Reméljük, segítségére voltak a csomagolás-költözés tippek! Ha mindennel elkészült, nincs más dolga, mint kipakolni, és élvezni az új otthonát!

Tippek költözéshez – Béreljünk autót

Legjobb tanácsunk: válasszunk költöztető céget

Ha nem csak költözés tippeket szeretne, hanem, hogy egy profi cég segítsen a költöztetésben, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

Költözne? Már pakolhat is! Mi cipekedünk, Ön pedig elégedett lesz – extra költségek nélkül.

A Bauer filozófiája, hogy igenis lehet valami egyszerre olcsó, gyors és profi. Mi 100%-ban rugalmasak vagyunk – tapasztalt csapatunknak hála, Önt csak egy telefonhívás választja el attól, hogy akár napokon belül már egy új helyen rendezze be otthonát.

Ingyenes felmérés

Olcsó és gyors

100% garancia